martes, 8 de septiembre de 2009

1996 11 01 Pont de Tots Sants

Sortim de davant de casa Ximo, agafem la N-340 i prenem carretera en direcció a Castelló, abans d´aplegar, girem per la rotonda de Matutano fins a la carretera de Borriol, deixem aquest poble a la nostra esquerra passem pel costat de St. Vicent de Borriol i seguim carretera a Pobla Tornesa pel Meridià de Grenwich, continuem fins aplegar a Cabanes per la Carretera autonòmica 238 després de passar Cabanes i abans d´aplegar a Vilanova d´Alcolea ens desviem a l´esquerra per la Provincial CS-V 8056 que es la que mos du fins a Benlloch, sense baixar del cotxe, seguim per la CS- V 8051 que mos du a Serra d´Engarceran on parem a esmorzar a base de calls, llonganisses, botifarres, sangueta i demeses a ca la tia Adriana.
Una vegada almorçats, anem passejant a vori si trobem el Roure Valencià o Roure Valentina de Cavanilles.” Fue en este pueblo donde el Colegio de Farmacéuticos de Castelló compro y valló un terreno donde existía y existe un hermoso roble valentino. Se colocó una lápida conmemorativa del hecho y se dedicó a Cavanilles. Su denominación cientifica fue la de : Querqus faginea, subespecie Valentina.” Així ve descrit al menys en el llibre que de Cavanilles a escrit Bancaixa.
Després de fer les fotos de rigor, anem a buscar els autos i disposats a vori uns roures que segurament son mes grans que el que acabem de vori.
Sortim de la Serra per la carretera CS- V 0813 que te una vista molt bonica de tota la Vall de la Rambla Carbonera, ( aquí, encara no es de la Viuda) , apleguem als Rosildos i girem a la dreta per la CS-800 que va cap a Ares, passem el cursa de Catí que deixem a la dreta i seguim fins aplegar al Barranc dels Horts, seguim cap a dins fins que comencem a vori roures de unes dimensions impressionants, la majoria no els abrasem entre dos homes. Deixem els cotxes en una revolta de la pista i continuem amunt per a vori si podem trobar el Roure Pare, i al fi trobem dalt de la pista un roure de dimensions superior a tots els altres i que fa quatre braçades, realment es molt gran.
Per tal de recuperar les forces gastades en la recerca del roure, continuem camí a Benassal per la CS-800 fins a plegar al desvio de la CS-832 que seguim per tal d´aplegar al poble, una vegada allí anirem a dinar a la Piqueta on fiquem una pica en Benassal dinant a base de be i pagant-ho millor encara.
Desprès de que mos aclaren lo millor que poden (que no es mol) lo de la factura del dinar, seguim per la CS-V 8026 que es una carretera molt regira i que te uns paisatges molt representatius de la comarca. Apleguem a la carretera que va d´Ares a Vilafranca CS-802, la seguim cap a l´esquerra i entrem en Vilafranca seguint pel mig del poble fins aplegar a l´Ermitori de la Mare de Deu del Llosar on ens quedem a dormir en el Hotel l´Olm.
Tenim sis habitacions per a tots nosaltres, cinc per als matrimonis i una per als xiquets mes fadrins, Oscar, Alex i Josep, que es queden a la habitació 13.
Després de sopar sortim per a vori el cel i recriminar a Ximo el que no hagi portat el Telescopi perquè la nit es clara i es veuen gran quantitat de estels. Com la llum ens molesta per a poder vori ve el cel, anem passejant per darrere del Ermitori fins que trobem foscor i podem vori amb claredat tot el cel. Després de una xicoteta exposició celestial, fem un pensament i mon anem a dormir.
Dissabte 2 de Novembre.- Toc de diana a les 9 mes o menys, com es normal no fa ningú cas però al cap duna estona estan tots desdejunant llet amb tostades mantega i melmelada.
Decidim anar per la carretera que va a l´Anglesola i no mes apleguem a S. Miquel de la Pobla girem cap a l´esquerra per la carretera CS- 811 que va a Mosquerola entre pinars molt bonics, per ací ja vam vindre a buscar rovellons L´any passat, continuem per ella fins aplegar a Mosquerola on no apleguem a entrar, deixem a l´esquerra l´ermitori de San Antonio dalt d´un turó abans d´entrar en Mosquerola, prenem un desvio a la dreta passant junt a l´ermita de San Lamberto també a la nostra esquerra a partir d´ ací anem per lo que abans era una pista però que ara està asfaltada i es va molt ve entre pinars molt ben conservats . deixem a la dreta un indicador que diu al Mirador de la Tarayuela vertiç geodesic de 2ºn. ordre de 1739 metres i no mes girem en la carretera vegem una vista molt bonica de Cantavieja.
En Cantavella fem una paradeta per a que el xiquets estiren les cames i per a que les dones pugen anar a vori l´Esglesia i comprar els pernils de torn que mos menjarem els homes.
Desprès de comprar l´embotit agafem el cotxe i seguim cap a Fortanete per la carretera que va pel Puerto de Cuarto Pelado de 1.670 m. on parem a dinar al mig del port i on tenim l´oportunitat de contemplar el vol suau i elegant dels voltors que van cap a Mirambel.
Una vegada acallada la fam, prenem la decisió de anar cap a Pitarque sabent que se mos farà tard però en un reprèn agafem els vehicles i prenem direcció cap arrere tornant per la carretera que veníem però girant cap a l´esquerra direcció a la Cañada de Benatandús on trobem el GR-8, seguim per la mateixa carretera cap a Villarluengo on tenim que parar forçosament per a prendre la ració de cafeïna per que els conductors anaven pegant cabotades i els acompanyants dormin descaradament. Una vegada vist el poble i fotografiat, continuem en direcció a Pitarque però abans, parem a la Piscifactoría per tal de vori les truites que hi han al criador del riu Cañada, després duna estona suficientement llarga, continuem camí fins aplegar a Pitarque, es casi de nit per lo que decidim no anar al naixement del riu a vori les colònies de voltors no obstant de dins del poble es poden vori alguns d´aquests aus que tenen les seves plataformes prop del poble.
Ja fent-se de nit sortim cap a Vilafranca on apleguem de nit tancada a hora de sopar , com que no tinc massa fam he decidit no sopar , com son no tinc i ha ha gen que si que vol sopar decidís acompanyar-los al menjador, resultat : me menjo mig pollastre amb taronja i un bon tros d´entrecot de Josep Monfort, com l´an vist menut ant volgut fer-lo créixer de cop i li an arreat un tros de carn que pesa casi un quilo.

Diumenje 3 de Novembre de 1996 Anem baixant tots al menjador i desdejunem lo mateix que el dia anterior, cafés amb llet per als majors i llet amb Cola-Cao per als menuts i tostades amb mantequilla i mermelada per a tot el mon.
Una vegada desdejunats i aclarit el que farem avui, prenem els cotxes i despres de les indicacions del camarero del hostal ens dirigim a buscar la pista que creua el Barranc de las Tejeras i puja cap al repetidor que deixem a la nostra dreta per a tot seguit agafar un desvío a l´esquerra , la pista está en perfectes condicions i anem per ella entre un bosc de carrasques molt net i ben conservat, poc després se va transformant en bosc de pins , creuem el Barranc dels frares i parem per a estirar les cames i arreplegar romer i timó per a perfumar el cotxe, els xiquets fan un poc de escalada en les parets del costat de la pista i una vegada relaxats, tornem als vehicles per a continuar cap al ermitori de l´Estrella al que apleguem poc després , el lloc es molt bonic, es una vall overta amb camps que encara se treballen i les cases estan molt deteriorades pero hi han un parell que se están arreglan.
Una vegada vist l´ermitori y fetes les fotos de rigor, continuem per l´altre costat de riu Monlleó i comencem la pujada, la pista está molt be i no hi há cap problema per a pujar fins a d ált de tot on tenim una vista excepcional de tota la comarca.
Decidim continuar una mica mes per anar a dinar a la font del Espino a la vora del Avellanar, despres de pasar el camp d´aviació del Pla de Vistabella creuem tot el Pla i anem a parar a la font despres d´anar pel camí de terra una bona estona.
Dinem de bocata i una miqueta humits, no més acabem agafem els cotxes i mon anem per la pista a Vistabella, ens fem uns cafenets i continuem per carretera a la Pelejaneta, mes cafés per que el personal se esta quedan torrat al volant , despres de una estona estem tots, fem un poc de tertulia i decidim anar per Vilafamés, aixi que no mes sortir del Bar agafem la carretera que va a la Barona i de alli sense entrar dins del poble, anem per Vilafamés a Moró i de alli pel Eix Betxi - Borriol anem a parar a l´ermita de la Verge de Gracia i cap a casa. a l´any que ve mes.

No hay comentarios: